Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Borgerkrigen deler stadig Spanien

Den spanske borgerkrig fra 1936-1939 deler stadig Spanien. Skal man glemme det hele eller have det hele frem i lyset.

Meget firkantet set, så vil de borgerlige / konservative i Spanien glemme alt. Det var dem der samarbejdede med diktatoren general Franco. Omvendt vil socialisterne have alt frem i lyset. Det var dem der blev forfulgt og dræbt efter krigen.

Mapa de la Memoria

På Mapa de la Memoria der er et uofficielt kort, illustreres det hvor der ligger kendte massegrave fra borgerkrigen. Desuden kan man se, hvor der er mindesmærker for diktatoren, slag fra krigen, historiske bygninger m.m. På Mallorca er der ifølge kortet fem massegrave.

Massegrave på Mallorca

Kilde: www.mapadelamemoria.com

Det officielle kort

Det spanske justitsministerium forventtes at offentliggøre et kort med uåbnede massegrave i Spanien, i de regioner hvor de konservative ikke regerer (Partido Popular). Det konservative parti i Spanien vil ikke samarbejde med regeringen om at opklare fortidens forbrydelser.

Kilder:

Politiken 24/10 2010
Mange forskere involveret i åbning af massegrave.
Mapa de la Memoria
www.mapadelamemoria.com

 

#########################

 

Massegrave fra den spanske borgerkrig

Balearernes regering har bevilget 36.000 euro til kortlægning af massegravene på Mallorca fra den spanske borgerkrig og den senere undertrykkelse under militærdiktaturet.

Memoria de Mallorca og lokalregeringen ønsker, at ofrene vil blive mindet. Ligeledes skal efterkommerne have mulighed for at besøge massegravene og sørge over de forsvundne familiemedlemmer.

Det anslås at 1.400 personer forsvandt under krigen og diktaturet.

Kilde: Mallorca Zeitung 12/11 2010
Mallorca Info 14/11 2010