Ved Rie Frank
Risret – paella med kylling og forskelligt godt fra havet, såsom blæksprutter, musling og rejer.
Ingredienser
Til 4 personer
- 200 gram langkornede ris
- 1 kyllingebryst skåret i tern
- 100 gram bønner (gerne de flade)
- 1 dåse muslinger
- 100 gram blæksprutte (calamar) i ringe – kan dog udelades
- 100 gram ærter
- 100 gram rød peberfrugt
- 200 gram hakkede tomater
- 2 spsk. Olie
- 200 gram rejer
- Safran
- Stødt stærk paprika
- ¾ liter hønsekødsbouillon
- 1 drys peber og salt
- 1 bdt. Persille, hakket
- 1 citron delt i både
Fremgangsmåde
Svits kyllingestykkerne let i olie til de er gyldne. Tag kyllingestykkerne op og læg dem på et fad. I samme olie steges nu blæksprutterne. Lægges ved kyllingestykkerne. I samme olie kommes nu tomatstykkerne der steges let under svag varme. Heri kommes den røde peberfrugt, paprika og bouillonen. Smag til med salt og peber.
Tilsæt kyllingestykkerne og blæksprutteringene, ærterne, bønnerne og safranen.
Når det koger tilsættes risene. Koges færdige under svag varme i 10 minutter.
Drys rejerne og muslingerne over. Koges videre i 5 minutter uden at omrøre.
Pyntes med citronbådene og drysses med persille.