Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Blind mands paella

Ved Rie Frank

Risret – paella med kylling og forskelligt godt fra havet, såsom blæksprutter, musling og rejer.

 

Ingredienser

Til 4 personer

  • 200 gram langkornede ris
  • 1 kyllingebryst skåret i tern
  • 100 gram bønner (gerne de flade)
  • 1 dåse muslinger
  • 100 gram blæksprutte (calamar) i ringe – kan dog udelades
  • 100 gram ærter
  • 100 gram rød peberfrugt
  • 200 gram hakkede tomater
  • 2 spsk. Olie
  • 200 gram rejer
  • Safran
  • Stødt stærk paprika
  • ¾ liter hønsekødsbouillon
  • 1 drys peber og salt
  • 1 bdt. Persille, hakket
  • 1 citron delt i både

Fremgangsmåde

Svits kyllingestykkerne let i olie til de er gyldne. Tag kyllingestykkerne op og læg dem på et fad. I samme olie steges nu blæksprutterne. Lægges ved kyllingestykkerne. I samme olie kommes nu tomatstykkerne der steges let under svag varme. Heri kommes den røde peberfrugt, paprika og bouillonen. Smag til med salt og peber.

Tilsæt kyllingestykkerne og blæksprutteringene, ærterne, bønnerne og safranen.

Når det koger tilsættes risene. Koges færdige under svag varme i 10 minutter.

Drys rejerne og muslingerne over. Koges videre i 5 minutter uden at omrøre.

Pyntes med citronbådene og drysses med persille.