Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Empanadas med hakket oksekød

Ved Rie Frank

Empanadas med hakket oksekød er halvmåneformet indbagt ret med masser af smag.Retten er nemt at lave. Serveres med salat.

 

Ingredienser til dejen

(ca. 12 styk)

  • 350 g hvedemel
  • 36 spsk. olie
  • 1½-2 dl. lunken vand
  • 1 tsk salt

Ingredienser til fyldet

  • 2-3 spsk. olie
  • 2 finthakkede løg
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 1 spsk. mel
  • 1-2 hakkede chilipebre
  • lidt oregano
  • 1-2 finthakkede hvidløg
  • 2 – 2½ dl. bouillon

Fremgangsmåde

Kom olie i det lunkne vand. Begynd med 1½ dl. Tilsæt hvedemelet og ælt det sammen til en fast dej. Tilsæt evt. lidt mere vand efter behov.

Lad dejen hvile indpakket i madfilm i 15 minutter ved stuetemperatur.

Brun kødet i lidt olie og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad det snurre lidt og tilsæt bouillonen. Når bouillonen er kogt væk er massen klar til at komme på dejen.

Del dejen i 12 stykker og til dem til kugler og rul kuglerne ud til de er ca. 15-16 cm i diameter.

Pensl kanterne med vand eller æg.

Kom fyld på midten og luk de runde stykker til halvmåneformede. Tryk kanterne sammen, evt. flet dem.

Pensl med æg og bag ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne.