Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Gaspacho – kold tomatsuppe

Ved Rie Frank

Gaspacho – kold tomatsuppe serveres over hele Spanien. Denne kolde og krydrede suppe passer fortrinligt til det varme klima. Lav suppen i så god tid, at den kan serveres afkølet.

Ingredienser

  • 2 skiver toastbrød
  • 1 1/2 dl. olivenolie
  • 6-8 fed hvidløg
  • 1 løg
  • ½ agurk, skrællet
  • 1 grøn peber
  • 1 rød peber (gem lidt til drys)
  • Evt. 1 tsk. hot chilisovs
  • 6-8 mellemstore modne tomater
  • ½ dl. hvidvinseddike
  • Salt, peber og lidt paprika

Fremgangsmåde

De 2 skiver toastbrød overhældes med 1 1/2 dl. olivenolie og trækker ca. 10 minutter.

De øvrige ingredienser Kommes i blender med og blendes sammen (evt. lidt efter lidt og kommes over i en stor skål, og omrøres) og sættes i køleskab.

Ca. 1 time før serveringen tilsættes 8-10 store knuste isterninger, hvis vejret er varmt.

Kan serveres med resten af agurken skåret i tern, løg skåret i tern, lidt af den roede peber og små brødterninger, der skal ristes i lidt olie. Evt. også hakkede æg.

Gaspacho kan også drikkes.

 

Større portion

2 kg. Tomater
3 grønne peberfrugter
1 rød peber
1 agurk
2-3 hvidløgsfed
2 løg
1 dl. Olie
½ dl. edike, salt.