Ved Rie Frank
Gaspacho – kold tomatsuppe serveres over hele Spanien. Denne kolde og krydrede suppe passer fortrinligt til det varme klima. Lav suppen i så god tid, at den kan serveres afkølet.
Ingredienser
- 2 skiver toastbrød
- 1 1/2 dl. olivenolie
- 6-8 fed hvidløg
- 1 løg
- ½ agurk, skrællet
- 1 grøn peber
- 1 rød peber (gem lidt til drys)
- Evt. 1 tsk. hot chilisovs
- 6-8 mellemstore modne tomater
- ½ dl. hvidvinseddike
- Salt, peber og lidt paprika
Fremgangsmåde
De 2 skiver toastbrød overhældes med 1 1/2 dl. olivenolie og trækker ca. 10 minutter.
De øvrige ingredienser Kommes i blender med og blendes sammen (evt. lidt efter lidt og kommes over i en stor skål, og omrøres) og sættes i køleskab.
Ca. 1 time før serveringen tilsættes 8-10 store knuste isterninger, hvis vejret er varmt.
Kan serveres med resten af agurken skåret i tern, løg skåret i tern, lidt af den roede peber og små brødterninger, der skal ristes i lidt olie. Evt. også hakkede æg.
Gaspacho kan også drikkes.
Større portion
2 kg. Tomater
3 grønne peberfrugter
1 rød peber
1 agurk
2-3 hvidløgsfed
2 løg
1 dl. Olie
½ dl. edike, salt.