Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Tortilla Espanóla

Ved Rie Frank

Ingredienser

til 4 personer

  • 5 store kartofler (ca. ½ kg)
  • 2 store løg
  • 6 store æg
  • olie til stegning, salt & peber
  • (½ grøn peberfrugt)
  • (½ rød peberfrugt)

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i papirtynde skiver.

Pil og snit løget (samt evt. rød og grøn peber). Varm olien op i en pande og tilsæt kartofler, løg og eventuelt peberfrugterne, hvis de skal i. Krydr med salt og peber og læg låg over panden.

Lad kartofler og løg (og evt. peberfrugterne) stege/dampe over svag varme, til de er bløde og møre. Rør rundt med jævne mellemrum.

Pisk æggene sammen og bland kartofler og løg i.

Varm lidt mere olie på panden og hæld de sammenpiskede æg i. Når æggemassen er gylden i bunden og fast i konsistensen, vendes den ved hjælp af et smurt låg eller en stor tallerken. Læg låg eller tallerken over panden og vend. Lad tortillaen glide over på panden igen og steg den i et par minutter, til den er gylden på den anden side.