Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Vandrerute GR221 – tørstensruten på Mallorca

Tørstensruten på Mallorca, Ruta de Pedra en Sec, er den længste og mest storslåede vandrerute på Mallorca.

Vandreruten fører dig fra Port Andratx til Pollenca gennem bjergkæden Tramuntana. Undervejs passerer man klostret Lluc. Dele af ruten dateres langt tilbage i middelalderen, hvoraf dele også er gamle pilgrimsruter til bl.a. Lluc.

Tørstensruten på Mallorca

Otte etaper

Tørstensruten på Mallorca er inddelt i otte etaper. Den anslåede vandretid på hver etape er 5 til 8 timer.

Hver etape starter og slutter med et refugium, hvor du kan overnatte billigt. Det er uden luksus og kvaliteten svinger. Men det er billigt. Medbring mad og drikke da nogle af refugierne ligger langt fra en by.

De etaper der slutter i byer som Deia og Soller giver mulighed for mere bekvem overnatning.

Sværhedsgrader

Der er oplevelser i forskellige sværhedsgrader. Men ruten er overkommelig for de fleste. Dog fordres det at man er i god form, hvis man vil gennemføre hele ruten. Husk at benytte fodtøj, der er beregnet til vandring.

Det meste af Tørstensruten er fint afmærket.

Har du højdeskræk, så vælg en af de andre ruter på Mallorca.

Klima og omskifteligt vejr

Vejret kan være omskifteligt på grund af højdeforskelle. Derfor tilrådes det, at have lunt tøj med og en regnjakke eller regnslag. Vejret er måske varmt ved afgang, men kan hurtigt blive køligt.

De mest populære vandretidspunkter er forår og efterår. Klimaet er perfekt på disse årstider, hvor sommeren kan være for varm. Vinteren er decideret kold i bjergene, hvor der ofte falder sne.

Mere om vandreture på Mallorca

Der findes fine alternativer til Tørstensruten på Mallorca. Du kan læse mere om disse her på hjemmesiden – Klik her for at læse mere

Du kan også læse mere på

www.gr221.info

Rejseforberedelse

Rejseforberedelser inden ferien; fx billeje, pas, solcreme, valuta, tidszone og andre praktiske informationer.

Læs mere her

Menorca

Menorca med byerne Mahon og Ciutadella er Mallorcas nordlige nabo med dejlige strande, flot natur og god mad. Læs mere om Menorca

Ibiza

Ibiza er såvel navnet på byen Ibiza og den tredjestørste ø i Balearerne. Ibiza ligger sydøst for Mallorca halvvejs mod Den Iberiske Halvø. Læs mere om Ibiza