Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Cykelture på Mallorca

Cykelture på Mallorca byder qua sin størrelse og geografi på mange og rigeoplevelser.

På Mallorca er der mange cykelruter af forskellig sværhedsgrad. Oftest med udgangspunkt i de kendte feriesteder.

Cykelture på MallorcaAlle kan deltage, dog skal man være opmærksom på egen formåen. Kyststrækningerne mod nord og det flade midte på Mallorca vil ikke give mange problemer for de fleste cykelturister.

Bjergruterne er kun for de trænede cykelentusiater som er indstillet på en cykelferie, hvor der kræves lidt ekstra energi (læs meget krudt). Bjergene i vest er ikke for den utrænede cykelturist. Ligeledes vil den østlige lavere bjergkæde også være hård, hvis man er utrænet.

Vejret og geografien betyder iøvrigt, at mange professionelle cykelhold træner på Mallorca vinter og forår.

Sæson for cykling

Man kan cykle året rundt på Mallorca. Alligevel er der perioder, hvor klimaet er mere egnet, nemlig fra det tidlige forår til maj måned. Mange vil opleve det som værende for varmt, at tage på længere cykelture om sommeren.

Er man til cykelture om sommeren, så kan tidlige morgenture anbefales, mens solen står lavt. Det har samtidig den fordel, at trafikmængden er begrænset.

Cykeludlejning

Cykeludlejnnig er muligt over hele Mallorca. Spørg i receptionen for at finde den nærmeste cykeludlejning. Prisen er ca. 10 euro pr. dag.

Planlæg cykelturen

Jens Erik Larsen har her beskrevet, hvordan han planlægger en guidet tur på Balearerne: Mallorca og Menorca på cykel.

Rejseforberedelse

Rejseforberedelser inden ferien; fx billeje, pas, solcreme, valuta, tidszone og andre praktiske informationer.

Læs mere her

Menorca

Menorca med byerne Mahon og Ciutadella er Mallorcas nordlige nabo med dejlige strande, flot natur og god mad. Læs mere om Menorca

Ibiza

Ibiza er såvel navnet på byen Ibiza og den tredjestørste ø i Balearerne. Ibiza ligger sydøst for Mallorca halvvejs mod Den Iberiske Halvø. Læs mere om Ibiza