Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Lavere aktivitet i byggebranchen

12. okt. 2010

Privat byggeri og byggeri indenfor turistbranchen oplevede i de første 8 måneder af 2010 en nedgang på ca. 5,5 % sammenlignet med 2009, rapporterer “Balearic Builders Association”.

Det ser ikke ud til, at der skabes nye byggejobs i turistsektoren i den kommende tid, heller ikke med vedligehold etc.

Det planlagte antal nye privatboliger i 2010 faldt sammenlignet med 2009 med mere end 10 %.

Renoveringer i turistsektoren faldt med 4 % i samme periode.

Modsat turistsektoren har der været fremgang for byggeriet indenfor handel og industri, hvor byggeaktiviteten steg med hele 19 % i de første 8 måneder af 2010.

 

Renovo Turismo
Alt i alt ser det ifølge “Balearics Builders Association” ikke opmuntrende ud, de planlagte aktiviteter i den kommende vinter ligger 45 % under niveauet for sidste vinter. Man læner sig lidt op af projektet “Renove Turismo” i håb om, at denne offentlige ordning kan bringe mere aktivitet for dagen. “Renovo turismo” er en kreditpulje, der skal gøre det nemmere, at sætte byggeprojekter igang.

Kilde:  Majorca Daily Bulletin, Tuesday  12 October, 2010

Rejseforberedelse

Rejseforberedelser inden ferien; fx billeje, pas, solcreme, valuta, tidszone og andre praktiske informationer.

Læs mere her

Menorca

Menorca med byerne Mahon og Ciutadella er Mallorcas nordlige nabo med dejlige strande, flot natur og god mad. Læs mere om Menorca

Ibiza

Ibiza er såvel navnet på byen Ibiza og den tredjestørste ø i Balearerne. Ibiza ligger sydøst for Mallorca halvvejs mod Den Iberiske Halvø. Læs mere om Ibiza