Ved Rie Frank
Kylling og andet fyldet indbages til Empanada, der minder m pirogger.
Ingredienser til cirka 12 styk empanadas
Kom olie i det lunkne vand. Begynd med 1½ dl. Tilsæt hvedemelet og ælt det sammen til en fast dej. Tilsæt evt. lidt mere vand efter behov.
Lad dejen hvile indpakket i madfilm i 15 minutter ved stuetemperatur.
Brun kyllinge ternene i lidt olie og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad det snurre lidt og tilsæt bouillonen. Når bouillonen er kogt væk er massen klar til at komme på dejen.
Del dejen i 12 stykker og til dem til kugler og rul kuglerne ud til de er ca. 15-16 cm i diameter.
Pensl kanterne med vand eller æg.
Kom fyld på midten og luk de runde stykker til halvmåneformede. Tryk kanterne sammen, evt. flet dem.
Pensl med æg og bag ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne.