Mallorcas specialiteter omhandler traditionelle madretter på Balearerne, hvoraf en del også er udbredte og populære i resten af Spanien og andre lande.
Aroz Brút, kraftig suppe med ris, grøntsager og kød (høne og svin).
Aroz a la Marinera, ris og fisk.
Berenjenas rellenas er auberginer fyldt med brød, løg og urter. Svinekød indgår ofte i retten.
Paella
Coca de trampó, se las cocas.
Escalduns, hønsekød og kartofler smagt til med mandler og pinjekerner.
Ensaimada, gærbolle.
Fritto Mallorquin, velsmagende ret af nyrer, lever, grøn peber, kartofler og porrer.
Ensaimadas, rundformet kage med syltetøj eller fløde indeni. Mallorcinsk specialitet hvor i den seje dej består af svinefedt, mel, vand og æg bagt i olie. Overdrysses med flormelis efter bagning.
Espinaga, postej af ål og spinat.
Gazpacho, frisk spansk krydret tomatsuppe. Nydes kold.
Huevos a la sollerica er spejlæg serveret med sobrassada pølse og ærtesauce.
Langosta a la parrilla er languster og lokal mayonnaise.
las cocas, pizzaagtig ret, oftest pyntet med løg og peberfrugter.
Mallorquin, ost lavet på Mallorca af en mælkeblanding fra får og geder.
Paella er en udbredt spansk nationalret som varieres på utallige måder efter egn og forhåndenværende råstoffer.
Grundsubstansen i paella er ris kogt med safran tilsat forskellige ingredienser, såsom: Blæksprutter, muslinger, rejer, løg, kylling, svinekød, bønner m.m. Tilberedes i en speciel pande – heraf navnet paella – som retten serveres i.
Salsa Mahonesa (optræder under navnet mayonnaise, som oprindeligt stammer fra Mahón, Menorca).
Queso Mahonnes, ost fremstillet på Menorca.
Sopa Mallorquina, kraftig suppe tilberedt på brød og årstidens grøntsager. Suppen kan også indeholde svinekød.
Sobrasada, stærkt krydret smørepølse lavet på flæsk og paprika.
Tapas, betegnelse for kolde og lune småretter som nydes over hele Spanien.
Tapas
Trembo, salat med tomat, æbel, pærer, peberfrugt, portulak og hvidløg.
Tumbet, aubergineskiver o.a. grøntsager stegt i olie. Serveres gerne sammen med en omelet, kartofler og tomater. Står det ikke på menukortet, så spørg efter det.
Mallorcas specialiteter er på anden vis repræsenteret i Slowfood-bevægelsens Arch of taste.
Balearerne (Mallorca, Menorca og Ibiza) repræsentation i Arch of taste kan du læse mere om her – Arch of taste.