Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Massegrave fra den spanske borgerkrig

25. okt. 2010

Borgerkrigen deler stadig Spanien

Den spanske borgerkrig fra 1936-1939 deler stadig Spanien. Skal man glemme det hele eller have det hele frem i lyset.

Meget firkantet set, så vil de borgerlige / konservative i Spanien glemme alt. Det var dem der samarbejdede med diktatoren general Franco. Omvendt vil socialisterne have alt frem i lyset. Det var dem der blev forfulgt og dræbt efter krigen.


Mapa de la Memoria

På Mapa de la Memoria der er et uofficielt kort, illustreres det hvor der ligger kendte massegrave fra borgerkrigen. Desuden kan man se, hvor der er mindesmærker for diktatoren, slag fra krigen, historiske bygninger m.m. På Mallorca er der ifølge kortet fem massegrave.

Massegrave på Mallorca
Kilde: www.mapadelamemoria.com

Det officielle kort

Det spanske justitsministerium forventtes at offentliggøre et kort med uåbnede massegrave i Spanien, i de regioner hvor de konservative ikke regerer (Partido Popular). Det konservative parti i Spanien vil ikke samarbejde med regeringen om at opklare fortidens forbrydelser.

Kilder:

  • Politiken 24/10 2010
    Mange forskere involveret i åbning af massegrave.
  • Mapa de la Memoria
    www.mapadelamemoria.com

Rejseforberedelse

Rejseforberedelser inden ferien; fx billeje, pas, solcreme, valuta, tidszone og andre praktiske informationer.

Læs mere her

Menorca

Menorca med byerne Mahon og Ciutadella er Mallorcas nordlige nabo med dejlige strande, flot natur og god mad. Læs mere om Menorca

Ibiza

Ibiza er såvel navnet på byen Ibiza og den tredjestørste ø i Balearerne. Ibiza ligger sydøst for Mallorca halvvejs mod Den Iberiske Halvø. Læs mere om Ibiza