Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Mallorcas fugleliv

Fugleliv

Fuglelivet er rigt og varieret på Mallorca. I løbet af en sæson vil man kunne se mere end 300 forskellige fuglearter på øen. Her i blandt terner, ibisser, silkehejrer, stylteløbere, rørhøge og røde glenter.

Der er ikke mange vadefugle og andefugle på Mallorca, da ferskvandsområderne er få. Derimod er der mange små fugle og rovfugle.

Gribbe, ørne, falke, hejrer, flamingoer, agerhøns og snæpper hører til blandt de fastboende fulgle på Mallorca. De kan med varierende held observeres rundt om på Mallorca. Gåsegribben vil kunne opleves i bjergområderne ligeledes eleonorafalken.

Foruden de fastboende fugle, overvintrer der mange fugle fra nord.

 

Fuglekig

Tager du til Mallorca for at se på fugle, så kan rejsemålet være Naturparken Albufera mod nord (Se evt. artiklen om naturparken) eller naturparken Ses Salines mod syd være relevante. De to naturtyper er vidt forskellige, da Ses Salines mod syd er meget præget af salt over alt.

Find flere steder med godt fuglekig på Mallorca: https://www.mallorcabirdwatching.com/bird-sites-in-mallorca/

Nyheder

Rejseforberedelse

Rejseforberedelser inden ferien; fx billeje, pas, solcreme, valuta, tidszone og andre praktiske informationer.

Læs mere her

Menorca

Menorca med byerne Mahon og Ciutadella er Mallorcas nordlige nabo med dejlige strande, flot natur og god mad. Læs mere om Menorca

Ibiza

Ibiza er såvel navnet på byen Ibiza og den tredjestørste ø i Balearerne. Ibiza ligger sydøst for Mallorca halvvejs mod Den Iberiske Halvø. Læs mere om Ibiza