Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Mandeltræer på Mallorca

December til februar er mandeltræernes blomstringstid på Mallorca. Rundt regnet fem millioner fordelt på 24.000 hektar blomstrer i løbet af få måneder.

Mandelblomst

Mandeltræernes blomstringstid er en forårsbebuder, som glæder fastboende og turister.

Blomstringen starter så småt i december og topper i februar. De mange millioner hvide og rosa blomster kaldes også “Mallorca sne”.

Mandeltræerne blomstrer ikke samtidigt på hele Mallorca. Forventeligt vil man se de første træer i blomstring omkring Porto Christo på østsiden af Mallorca og på den sydlige del fra Santanyi til Ses Salines.

Mandeltræer på Mallorca

Mandeltræ i blomst

Tip – “blomsterkig i vandrersko”

På landevejen mellem Palma og Manacor ligger landsbyen Algaida, hvorfra en sti fører op til klostret Santuari de Cura på bjerget Puig de Randa (544 meter over havet). De blomstrende mandeltræer ligner næsten vattotter i landskabet, når man kigger ud fra toppen.
Endnu et tip: Smag mandelkagen i restauranten i klostret.

 

Fakta

Mandlen (Prunus dulcis, syn. Prunus amygdalus eller Amygdalus communis) er hjemmehørende i Middelhavsregionen og Lilleasien.

Mandlen er en 3–6 cm stor stenfrugt (ikke at forveksle med en nød), selve skallen er aflang nærmest oval, hård og grøn. Stenen under den yderste skal er brun og furet men alligevel glat at røre ved. Selve mandlen er en ca. 2–3 cm lang oval nød, der er dækket af en sej brun hinde. Mandler skal have et hvidt, fast kød og dufte sødligt og aromatisk.

Mandler dyrkes i mange lande. Primær producent område er Californien, USA samt forskellige sydeuropæiske lande.

Kilde til fakta: Wikipedia, læs mere

Mandeltræer

Rejseforberedelse

Rejseforberedelser inden ferien; fx billeje, pas, solcreme, valuta, tidszone og andre praktiske informationer.

Læs mere her

Menorca

Menorca med byerne Mahon og Ciutadella er Mallorcas nordlige nabo med dejlige strande, flot natur og god mad. Læs mere om Menorca

Ibiza

Ibiza er såvel navnet på byen Ibiza og den tredjestørste ø i Balearerne. Ibiza ligger sydøst for Mallorca halvvejs mod Den Iberiske Halvø. Læs mere om Ibiza