Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Nye modehuse til Mallorca

19. okt. 2010

Modehuse og nye supermarkeder på tegnebrættet

Vedtagelsen af nye lovgivning indenfor handelsområdet i 2009 i Spaninen, har betydet at flere større modehuse og butikskæder planlægger at åbne filialer på Mallorca.

Lovgivningen betyder i følge det regionale handelsministerrum, at virksomhederne ikke længere skal søge om tilladelse til at opføre nye filialer på Mallorca, såfremt den ønskede butiksstørrelse ikke overstiger 700 kvadratmeter. Større butikker kræver tilladelse fra myndighederne.


Lidl, Mercadona, Carrefour, Alcampo, Decathlon, Leroy Merlin, El Corte Ingles m.fl. planlægger at åbne nye butikker på Mallorca.

Den økkonomiske krise har udsat initiativerne, som ny synes at komme på samme tid.

EU har pålagt Balearernes regering, at åbne op for den frie handel.

De stramme regler på Mallorca blev indført for, at styre udviklingen på øen, på et tidspunkt hvor Mallorca gennem en årrække led under grimt og nedslidt byggeri, primært i turistbranchen. I praksis betød det, at store selskaber næsten blev udelukket fra handelslivet.

Kilder:

Mallorca Zeitung 19/10 2010
Majorca Daily News 19/10 2010

Rejseforberedelse

Rejseforberedelser inden ferien; fx billeje, pas, solcreme, valuta, tidszone og andre praktiske informationer.

Læs mere her

Menorca

Menorca med byerne Mahon og Ciutadella er Mallorcas nordlige nabo med dejlige strande, flot natur og god mad. Læs mere om Menorca

Ibiza

Ibiza er såvel navnet på byen Ibiza og den tredjestørste ø i Balearerne. Ibiza ligger sydøst for Mallorca halvvejs mod Den Iberiske Halvø. Læs mere om Ibiza