Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Billeje – vær opmærksom på…

Forsikring – dækningsgrad

Vær opmærksom på om I finder forsikringen dækkende. I områder med meget trafik er risikoen for små skader tilsvarende større. Så vær opmærksom på selvrisikoen.

I skal også være klar på, hvordan I dækker eventuelle personskader. Da det kan blive ret dyrt. Tingene fungerer ikke som i Danmark.

Forsikringerne bør være på plads inden i rejser fra Danmark, hvis I resereverer en bil fra Danmark. Mange steder er sælgerne provisionslønnet og de vil gerne sælge nogle ekstra forsikringer.

 

Lejekontrakten

Læs lejekontrakten grundigt igennem – inden du skriver under!

 

Barnestol

Leje af barnestol etc. koster ekstra, ca. 5-10 euro, hvilket er i småtingsafdelingen rent prismæssigt. Det er jo også et spørgsmål om sikkerhed for de kære små.

 

Chauffører

Chaufføren skal i de fleste tilfælde være fyldt 21 år. Ligeledes skal vedkommende naturligvis have gyldigt kørekort. Flere chauffører koster ekstra, ca. 7½ euro pr. dag.

Det kan ikke understreges nok, så en løftet pegefinger er på sin plads her – det er kun den eller de personer der står i kontrakten der kører! Ingen andre, heller ikke lige rundt om hjørnet. Der kan meget vel opstå problemer med forsikringen, hvis chaufføren ikke er den angivne.

 

Reservation

Reserveres bilen gennem et dansk bureau/rejseselskab og betales den via internettet, får man ikke problemer med betalingskortet. Dankortet gælder kun i en begrænset del af verden. Visa-kort kan heller ikke benyttes alle steder!

Det er også billigst at leje via et bureau, da de har indgået aftaler med mængderabat.

 

Udlejningsbureauer

eBiludlejning
FDM Travel

Rejseforberedelse

Rejseforberedelser inden ferien; fx billeje, pas, solcreme, valuta, tidszone og andre praktiske informationer.

Læs mere her

Menorca

Menorca med byerne Mahon og Ciutadella er Mallorcas nordlige nabo med dejlige strande, flot natur og god mad. Læs mere om Menorca

Ibiza

Ibiza er såvel navnet på byen Ibiza og den tredjestørste ø i Balearerne. Ibiza ligger sydøst for Mallorca halvvejs mod Den Iberiske Halvø. Læs mere om Ibiza