Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Rejsesygesikring

Fakta

Om den offentlige rejsesygesikring.

  • Det gule sundhedskort hed tidligere det gule sygesikringsbevis.
  • Den offentlige rejsesygesikring administreres af SOS International.

SOS International
Nitivej 6
DK-2000 Frederiksberg
+45 70 10 50 55
sos(at)sos.dk

24-timers alarm: +45 70 10 50 50

 

Dækker på Mallorca

Rejsesygesikringen dækker en række lande i Europa, herunder Spanien og Mallorca.

Ferie- og studierejser
Ferie- og studierejser er omfattet rejsesygesikringen. Vær opmærksom på at kortet ikke dækker, hvis rejsen kombinerer ferie og erhverv. Heller ikke hvis der sker noget mens du holder ferie.

Almindelig sygehusklasse
Bliver du indlagt på et sygehus, skal du hurtigst muligt kontakte alarmcentralen SOS på +45 70 10 75 10. Det er ikke alt der er finansieret via sygesikringsbeviset. Derfor kontakt hurtigst muligt SOS for ikke at få en ubehagelig stor regning.

Dækker rejser på op til en måned
Rejsesygesikringen dækker udgifter i forbindelse med akut sygdom, tilskadekomst og dødsfald, som er opstået i den første måned af rejsen. Det vil i praksis sige, at hvis du f.eks. rejser ud den 27., er du dækket til og med den 26. i den efterfølgende måned.

Dækker akut sygdom/tilskadekomst
Rejsesygesikringen dækker udgifter til behandling af akut sygdom/tilskadekomst, som er opstået under ferie- eller studierejsen. Man bør altså være ekstra opmærksom, hvis man har en kronisk lidelse. Det er ikke sikkert, at det dækkes via den offentlige rejsesygesikring, hvis det med rimelighed kan forventes, at lidelsen vil kræve behandling under vejs.

Er du i tvivl, kan du kontakte SOS før du rejser.

 

Læs mere om den offentlige rejsesygesikring

Rejseforberedelse

Rejseforberedelser inden ferien; fx billeje, pas, solcreme, valuta, tidszone og andre praktiske informationer.

Læs mere her

Menorca

Menorca med byerne Mahon og Ciutadella er Mallorcas nordlige nabo med dejlige strande, flot natur og god mad. Læs mere om Menorca

Ibiza

Ibiza er såvel navnet på byen Ibiza og den tredjestørste ø i Balearerne. Ibiza ligger sydøst for Mallorca halvvejs mod Den Iberiske Halvø. Læs mere om Ibiza