Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Sommeren er blevet længere

31. mar. 2019

Sommeren er blevet længere

Spanierne er nu i meget vidt omfang ramt af klimaforandringer. En ny rapport påviser, at 68,5 procent af spanierne er ramt af klimaforandringer. Det er 32 millioner mennesker.

Længere og varmere somre det seneste årti ligger til grund for det. Sommeren er i forgangne årti blevet fem uger længere, end sommeren var i starten af 1980’erne. I samme periode er det blevet mere almindelige med tropnætter, hvor nattemperaturen ikke kommer under 20 grader celcius.

Undersøgelsen er baseret på indsamling af vejrdata fra 58 vejrstationer rundt om i Spanien. Stigningen i temperaturerne har været ujævn. 37 vejrstationers data viser højere gennemsnitstemperaturer i mindst fem år i perioden 2011 til 2018.

Gennemsnitstemperaturen for alle 58 vejrstationer er steget. Stigningerne er mest udtalte i foråret og sommeren. Den varmeste periode starter nu medio juni og slutter medio september. I 1970’erne startede den varmeste periode først i midten af juli.

Temperaturstigningerne har medført udbredelse af tørkeramt land, nemlig cirka 30.000 kvadratkilometer. I sammenligning er Danmarks areal cirka 43.000 kvadratkilometer. Det er primært i sydøst tørken er blevet mere udbredt.

Kilde: Majorca Daily Bulletin, 27/3 2019

Rejseforberedelse

Rejseforberedelser inden ferien; fx billeje, pas, solcreme, valuta, tidszone og andre praktiske informationer.

Læs mere her

Menorca

Menorca med byerne Mahon og Ciutadella er Mallorcas nordlige nabo med dejlige strande, flot natur og god mad. Læs mere om Menorca

Ibiza

Ibiza er såvel navnet på byen Ibiza og den tredjestørste ø i Balearerne. Ibiza ligger sydøst for Mallorca halvvejs mod Den Iberiske Halvø. Læs mere om Ibiza