Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Jorge Lorenzo – verdensmester

Jorge Lorenzo er en af Mallorcas fremmeligste kørere i motorsporten med flere VM-titler i forskellige klasser. Senest i 2010, hvor Jorge Lorenzo har vundet verdensmesterskabet i MotoGP serien for første gang.

MotoGP

MotoGP er den mest prestigefyldte serie på motorcykler.

Efter to verdensmesterskaber i VM serien for 250 kubik, valgte Jorge Lorenzo i 2008 at køre i MotoGP klassen, samtidig indgik han en kontrakt med Yamaha om, at køre på deres cykel i sæsonerne 2008 og 2009. Lorenzo sprang ind på den nye scene med en pole position i første løb i Qatar i 2008, som endte med en andenplads.

Trods en flot start i 2008 løb Lorenzo ind i flere uheld, som dels medførte skader og tab af point. Ikke desto mindre debuterede han med en samlet fjerdeplads i MotoGP i sæsonen 2008. Hvilket til dato er den bedste debutant placering i serien.

Sæsonen 2010 gentog Lorenzo bedriften og vandt endnu et verdensmesterskab, denne gang altså i MotoGP klassen for første gang. Stadig kørende på Yamaha.

Efter 16 af 18 løb var det sikkert, at Jorge Lorenzo ikke kunne indhentes. Foreløbig havde han opnået 8 sejre i 2010. Seneste sejr var den 31/10 2010 på Estoril.

 

VM serien for 250 kubik

I 2005 rykkede Lorenzo en klasse op til VM- serien for 250 kubik. I denne før

ste sæson i serien opnåede han seks podiepladser og fire pole positions for Honda. Hvilket rakte til en samlet femteplads.

2006 overgik den unge m

allorciner alle forventninger, da han hjemtog det første verdensmesterskab i klassen. Lorenzo dominerede serien med 8 sejre og 10 pole positions, hvilket endnu er rekord i serien.

I 2007 gentog Jorge Lorenzo, kunststykket og vandt VM serien for 250. 9 sejre og 9 pole positions vidner om stor sikkerhed og dominans. Efter to sæsoner var Lorenzo den mest succesfulde motorsportsmand i denne serie.

VM serien for 125 kubik

I 2004 vandt Jorge Lorenzo sin første grand prix sejr i Rio de Janeiro. Sæsonen sluttede med en flot fjerdeplads til den unge sportsmand, med fire sejre i sæsonen. Hele 9 gange kom han på podiet.

Rejseforberedelse

Rejseforberedelser inden ferien; fx billeje, pas, solcreme, valuta, tidszone og andre praktiske informationer.

Læs mere her

Menorca

Menorca med byerne Mahon og Ciutadella er Mallorcas nordlige nabo med dejlige strande, flot natur og god mad. Læs mere om Menorca

Ibiza

Ibiza er såvel navnet på byen Ibiza og den tredjestørste ø i Balearerne. Ibiza ligger sydøst for Mallorca halvvejs mod Den Iberiske Halvø. Læs mere om Ibiza