Rødvin
Rødvinsdruer:
- Cabernet Sauvignon
- Merlot
- Monastrell
- Trmpranillo (Ull de Llebre)
- Syrah
Rødvinene lavet på merlot og cabernet sauvignon er mest almindeligt. Men også druer som monastrell, tempranillo (lokalt kaldet Ull de Llebre) og syrah finder autoriseret anvendelse på Menoras VT.
Rødvinene er almindeligvis runde og frugtige med et touch af en krydret sødme.
Hvidvine
Hvidvinsdruer
- Chardonnay
- Macabeo
- Moscatel
- Parellada
- Moll
Hvidvine laves primært på druerne chardonnay og macabeo. Malvasia, moscatel, parellada og moll er også tilladte druer i VT’en.
Alkoholprocent
- Rødvin: 12 procent
- Hvidvin: 11,5 procent
Vine fra VdlT skal have en samlet mindste surhedsgrad på 4,5 g / liter vinsyre, med en flygtig syreindhold på højst 0,8 g / liter, udtrykt som eddikesyre.