Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Historie, Mallorcas historie

Mallorcas historie er meget lang – de ældste beboelser er flere tusinde år gamle. Derfor er der også mange spændende og seværdigheder af ældre og nyere dato.

De historiske levn i form af museumsgenstande, borge, slotte og ruiner samt andre bygninger, hvoraf mange stadig er i brug, vidner om en tilværelse i tæt kontakt med andre lande og kulturer. Det gælder fra førromersk tid op til vor tid. Undervejs oplevede Mallorca og de andre baleariske øer gode tider og dårlige tider. I nogle få århundreder var Mallorca et selvstændigt kongerige. I andre perioder var øerne besat. I de seneste 700 år har øerne været knyttet tæt til det spanske fastland, først kongeriget Aragon og siden det nuværende Spanien.

Det arabiske bad i Palma

Mallorcas historie, fx Det arabiske bad, indgangDet arabiske bad blev bygget under maurernes regeringstid på Mallorca.

Læs mere her

 

 

 

 

 

 

 

 

Catillo Bellver

 Bellver, borg og fængsel

Castillo de Bellver, Palma.

Castillo de Bellver var en prægtig kongeborg i 1300-tallet, for øens konger. Senere blev borgen et frygtet fængsel.

 

 

 

 

 

Mallorca Info har skrevet en række artikler om Mallorcas historie, god læselyst.

Historie efterlysning

Er der et emne om Mallorcas historie belyst, så send os en e-mail. Måske kan vi finde litteratur, artikler eller andet, der kan belyse emnet.

Rejseforberedelse

Rejseforberedelser inden ferien; fx billeje, pas, solcreme, valuta, tidszone og andre praktiske informationer.

Læs mere her

Menorca

Menorca med byerne Mahon og Ciutadella er Mallorcas nordlige nabo med dejlige strande, flot natur og god mad. Læs mere om Menorca

Ibiza

Ibiza er såvel navnet på byen Ibiza og den tredjestørste ø i Balearerne. Ibiza ligger sydøst for Mallorca halvvejs mod Den Iberiske Halvø. Læs mere om Ibiza