Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Romerne: Afslutning på romernes styre på Mallorca

Afslutning på romernes styre på Mallorca

Mallorca var uafbrudt underlagt romerriget i mere end 500 år. Men i 400-tallet endte romernes styre på Mallorca.

Vandalerne hærger

I 400-tallet blev Mallorca hærget af vanddalerne anført af Geiserik. På kort tid ødelagdes størstedelen af den romerske infrastruktur. Flere byer, antageligt også Manacor, blev jævnet med jorden.

Det østromerske rige

I året 534 e.kr. blev Mallorca indlemmet i det Østromerske Rige, som overlevede det Vestromerske Riges undergang. Det Østromerske Rige kendt som Byzans eller Byzanthium, fortsatte uafbrudt den romerske tradition med udgangspunkt i Konstantinopel (Istanbul) i det nuværende Tyrkiet. Konstantinopel faldt for osmannernes overmagt i 1453.

Den østromerske kejser Justitian  havde ambitioner om at genrejse romerriget. Det lykkedes Justitian af erobre store områder langs Middelhavet, herunder Mallorca, som var under østromersk dominans frem til det 8. århundrede.

Rejseforberedelse

Rejseforberedelser inden ferien; fx billeje, pas, solcreme, valuta, tidszone og andre praktiske informationer.

Læs mere her

Menorca

Menorca med byerne Mahon og Ciutadella er Mallorcas nordlige nabo med dejlige strande, flot natur og god mad. Læs mere om Menorca

Ibiza

Ibiza er såvel navnet på byen Ibiza og den tredjestørste ø i Balearerne. Ibiza ligger sydøst for Mallorca halvvejs mod Den Iberiske Halvø. Læs mere om Ibiza