Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Romerne: Det romerske teater i Alcudia

Det romerske teater i Alcudia

Det romerske teater ligger lidt uden for Pollentia i flotte omgivelser og med flot udsigt. Teatret blev bygget i det første århundrede evt. og rummede plads til rundt regnet 2000 tilskuere. På de bedste pladser nederst ved scenen sad byens notabiliteter.

Skitse over det romerske teater, Pollentia, Mallorca.

Teatret følger en tradionel form med en Caeva (tilskuerpladser), en Orchestra (halvcirkel mellem publikum og scenen) og en Scena. Scena eller scenen var en rektangulær platform fremstillet af træ. I dag kan man se hullerne hvori scenen var fastgjort. Normalt var scenen rigt udsmykket.

Da man stoppede med at bruge teatret som teater, blev området i en periode anvendt til begravelsesplads/kirkegård. Det ses bl.a. i de udgravede tomter i selve teatret.

Det romerske teater blev udgravet i 1952. Indtil da mente man at det var et græsk amfiteater.

Moderne gangsti

Fra ruinerne af Pollentia til teatret er der anlagt en cementeret sti, som gør det nemt for kørestolsbrugere og klapvogne at nå frem til teatret. Der er ca. fem minutters gang mellem teater og by.

Billeder fra teatret

Det romerske teater i Pollentia, Mallorca.

Det romerske teater i Pollentia, Mallorca.

Det romerske teater i Pollentia, Mallorca.

Rejseforberedelse

Rejseforberedelser inden ferien; fx billeje, pas, solcreme, valuta, tidszone og andre praktiske informationer.

Læs mere her

Menorca

Menorca med byerne Mahon og Ciutadella er Mallorcas nordlige nabo med dejlige strande, flot natur og god mad. Læs mere om Menorca

Ibiza

Ibiza er såvel navnet på byen Ibiza og den tredjestørste ø i Balearerne. Ibiza ligger sydøst for Mallorca halvvejs mod Den Iberiske Halvø. Læs mere om Ibiza