Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Middelalder: De arabiske bade

De arabiske bade
Banys Àrabs

De arabiske bade i Palma er idag nogen lunde velbevaret, så man kan få et lille indtryk af tidens bademiljø. Men det overleverede er alligevel kun en del af et større anlæg.

Badet i Palma er et af de få arkitektoniske spor fra maurertiden på Mallorca, og det eneste tilbageværende bad. Da Jaume I af Aragon erobrede Mallorca i 1229 var der flere offentlige bade. Der har formentlig været et bad i forbindelse med alle 27 moskeer som fandtes på Mallorca.

Badet i Palma

Det arabiske bad i Palma er fra 900-tallet. Det antages at dette bad ikke var tilknyttet en moske, men at det var en del af en velstående families villa.

Det arabiske bad var inddelt i tre rum, et varmt, et lunkent og et rum hvor man kunne tage en kold dukkert.

Rummet man ser er det lunkne rum, hvor der var indlagt varme i gulvet. En kuppel er båret af uregelmæssige søjler. Rummet er bevaret i sin oprindelige form.

Det arabiske bad – amforaer

Haven ved det arabiske bad

Indgangsparti i det arabiske bad
Rum i det arabiske bad

Haven ved badet

I forbindelse med selve badet, er der en lille frodig og rolig have. Midt i byens centrum, ca. 100 meter fra katedralen la Seu.

Rejseforberedelse

Rejseforberedelser inden ferien; fx billeje, pas, solcreme, valuta, tidszone og andre praktiske informationer.

Læs mere her

Menorca

Menorca med byerne Mahon og Ciutadella er Mallorcas nordlige nabo med dejlige strande, flot natur og god mad. Læs mere om Menorca

Ibiza

Ibiza er såvel navnet på byen Ibiza og den tredjestørste ø i Balearerne. Ibiza ligger sydøst for Mallorca halvvejs mod Den Iberiske Halvø. Læs mere om Ibiza