Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Romerne: Pollentia – Pollenca – Alcudia

Pollentia – Pollenca – Alcudia

Pollentia blev grundlagt i 123 fvt. og i 440 evt. blev byen plyndret af vandalerne og måske helt udslettet. Bynzantiske fund fra 500-tallet peger dog på, at byen ikke blev helt opgivet.

Navneforvirring

Pollentia, Alcudia, PollencaAlcudia, eksisterende by med “arabisk” navn.

Pollentia, ruinby, romersk navn.

Pollenca, eksisterende by, “forvanskning” af Pollentia.

Ved Pollenca ligger den romerske bro “Pont Roma”.

Port de Pollenca, ligger øst/nordøst for Pollenca.

Efter vandalerne

Efter vandalernes plyndring af Pollentia i 440 evt. grundlagde overlevende romere en ny koloni inde i landet. Denne blev også kaldt Pollentia. Med tiden blev det til Pollenca. Pollenca lå på landevejen mod syd. Uden for byen ligger en af de bevarede romerske broer (pont Roma), som fører over Torrent de Sant Jordi. I er der ca. 12.000 beboere i Pollenca.

Alcudia blev grundlagt af maurerne i 900-tallet. Byen blev grundlagt på en høj (al kudia på arabisk) ved siden af Pollentia. Pollentia blev brugt som stenbrud for Alcudia i mange år.

Rejseforberedelse

Rejseforberedelser inden ferien; fx billeje, pas, solcreme, valuta, tidszone og andre praktiske informationer.

Læs mere her

Menorca

Menorca med byerne Mahon og Ciutadella er Mallorcas nordlige nabo med dejlige strande, flot natur og god mad. Læs mere om Menorca

Ibiza

Ibiza er såvel navnet på byen Ibiza og den tredjestørste ø i Balearerne. Ibiza ligger sydøst for Mallorca halvvejs mod Den Iberiske Halvø. Læs mere om Ibiza