Mallorcas klima er behageligt subtropisk, med nærmest 100 procent solgaranti om sommeren. Det er typisk Middelhavsklima.

Sammenlignet med danske forhold, så er der mange ekstra solskinstimer på Mallorca året rundt. Diagrammet viser, at forskellen er mindst i foråret og størst om sommeren.

 

Aktuel vejrudsigt – klik her

Mallorcas klima med mange solskinstimer

Mere sol, mindre regn

Ikke alene er der flere solskinstimer på Mallorca sammenlignet med Danmark, der er tilsvarende højere temperaturer og færre regnsvejrsdage.

Nedbørsmæssigt byder Mallorcas klima overvejende på vinterregn. Vinterregnen er efter danske forhold spartansk på Mallorca, med gennemsnitligt 25 solskinsdage i december og 26 i januar.

Temperatur, vinter og sommer

Vintervejret er lunt. Forskellen mellem temperaturerne i Danmark og Mallorca er størst om vinteren. Selvom vintervejret er lunt, så er det køligt om natten. Snevejr forekommer hvert år i bjergene.

Juli og august er årets varmeste. Dagtemperaturerne runder ofte 30 grader. Så overhold siestaen. Tropenætter er heller ikke usædvanligt.

Klimaet på Mallorca

klima-temperaturer

Besøg Mallorca året rundt

Mallorca kan besøges året rundt. Fjorten dage om vinteren vil næsten altid være begunstiget med mindst 10 flotte solskinsdage. Regn forekommer som regel ikke som dagregn.

Vejret er naturligvis mere ustadigt om vinteren.

Forårsmånederne på Mallorca siges at være de smukkeste. Naturen er grønt og frodigt, mandeltræerne blomstrer i februar-marts. Temperaturer minder om dansk sommer når den er bedst.