Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Lomo con col

Koteletter indbagt i hvidkålsblade

Ved Rie Frank

Lomo con col er en traditionel ret på Mallorca, som er nem at lave i et dansk køkken.

 

Ingredienser

Til 4 personer

  • 8 koteletter uden ben, ca. 1½ cm tykke
  • 1 stort hvidkål
  • 1 stor dåse flåede tomater, blendede
  • 2 løg
  • Sobrasada (Spansk paprikapølse)
  • Pinjekerner
  • Rosiner
  • Salt peber, paprika

Fremgangsmåde

Hvidkålen koges i saltet vand så meget at man kan løsne bladene. Der skal bruges 3 blade til hver person.

Koteletterne brunes i lidt olie og de krydres med salt, peber og lidt paprika.

På hver kotelet kommes paprikapølse skåret fint og den pakkes derefter ind i kålbladet (som hvidkålsrouletter). Lægges i en stor ildfast form eller lerfad. Herover drysses pinjekerner og rosiner og resten af kålet skæres i strimler og kommes imellem.

Herover hældes sovsen: Løgene skæres i terne og svitses let i lidt olie. Heri kommes de blendede flåede tomater.

Serveres med kartofler eller pomme frittes.

Rejseforberedelse

Rejseforberedelser inden ferien; fx billeje, pas, solcreme, valuta, tidszone og andre praktiske informationer.

Læs mere her

Menorca

Menorca med byerne Mahon og Ciutadella er Mallorcas nordlige nabo med dejlige strande, flot natur og god mad. Læs mere om Menorca

Ibiza

Ibiza er såvel navnet på byen Ibiza og den tredjestørste ø i Balearerne. Ibiza ligger sydøst for Mallorca halvvejs mod Den Iberiske Halvø. Læs mere om Ibiza