Koteletter indbagt i hvidkålsblade
Ved Rie Frank
Lomo con col er en traditionel ret på Mallorca, som er nem at lave i et dansk køkken.
Ingredienser
Til 4 personer
- 8 koteletter uden ben, ca. 1½ cm tykke
- 1 stort hvidkål
- 1 stor dåse flåede tomater, blendede
- 2 løg
- Sobrasada (Spansk paprikapølse)
- Pinjekerner
- Rosiner
- Salt peber, paprika
Fremgangsmåde
Hvidkålen koges i saltet vand så meget at man kan løsne bladene. Der skal bruges 3 blade til hver person.
Koteletterne brunes i lidt olie og de krydres med salt, peber og lidt paprika.
På hver kotelet kommes paprikapølse skåret fint og den pakkes derefter ind i kålbladet (som hvidkålsrouletter). Lægges i en stor ildfast form eller lerfad. Herover drysses pinjekerner og rosiner og resten af kålet skæres i strimler og kommes imellem.
Herover hældes sovsen: Løgene skæres i terne og svitses let i lidt olie. Heri kommes de blendede flåede tomater.
Serveres med kartofler eller pomme frittes.