Paella med kylling

Ved Rie Frank

Paella med kylling er en dejlig risret der spises over hele Spanien i mange variationer. Nogle med fjerkræ, andre alene med alt godt fra havet.

Ingredienser

Til 4 personer

  • 2 dl langkornede ris
  • 400 gram kyllingebryst skåret i tern
  • 2 mellemstore løg, skåret i skiver
  • 2 stilke bladselleri, skåret i fine stykker
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 50 gram ærter
  • 100 gram rød peberfrugt
  • 100 g grøn peberfrugt
  • 5-6 små hakkede tomater
  • 2 spsk. olie
  • 200 gram rejer
  • 5 dl grøntsags bouillon
  • Safran
  • Stødt stærk paprika
  • 1 drys peber og salt
  • 1 citron delt i både

Fremgangsmåde

Svits kyllingestykkerne let i olie til de er gyldne. Kyllingestykkerne tages op og lægges på et fad. I samme olie steges de hakkede tomaer og de øvrige grøntsager let under svag varme. Heri kommes bouillonen.

Smag til med salt og peber. Tilsæt kyllingestykkerne og safranen.

Lad det hele simre ca. 10 minutter.

Herefter tilsættes risene. Koges færdigt under svag varme i 10 minutter og rejerne drysses over. Koger videre i 5 minutter uden at omrøre.

Pyntes med citronbåde og drys evt. med hakket persille.

Inspiration

Find inspiration i Mallorca Infos samling af opskrifter med mad fra Balearerne.

Klik her for at læse om øernes specialiteter.

Paella med kylling