Paella med kylling
Ved Rie Frank
Paella med kylling er en dejlig risret der spises over hele Spanien i mange variationer. Nogle med fjerkræ, andre alene med alt godt fra havet.
Ingredienser
Til 4 personer
- 2 dl langkornede ris
- 400 gram kyllingebryst skåret i tern
- 2 mellemstore løg, skåret i skiver
- 2 stilke bladselleri, skåret i fine stykker
- 2 fed hvidløg, hakket
- 50 gram ærter
- 100 gram rød peberfrugt
- 100 g grøn peberfrugt
- 5-6 små hakkede tomater
- 2 spsk. olie
- 200 gram rejer
- 5 dl grøntsags bouillon
- Safran
- Stødt stærk paprika
- 1 drys peber og salt
- 1 citron delt i både
Fremgangsmåde
Svits kyllingestykkerne let i olie til de er gyldne. Kyllingestykkerne tages op og lægges på et fad. I samme olie steges de hakkede tomaer og de øvrige grøntsager let under svag varme. Heri kommes bouillonen.
Smag til med salt og peber. Tilsæt kyllingestykkerne og safranen.
Lad det hele simre ca. 10 minutter.
Herefter tilsættes risene. Koges færdigt under svag varme i 10 minutter og rejerne drysses over. Koger videre i 5 minutter uden at omrøre.
Pyntes med citronbåde og drys evt. med hakket persille.
Inspiration
Find inspiration i Mallorca Infos samling af opskrifter med mad fra Balearerne.