Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Trumbet Mallorquin

Ved Rie Frank

Sammenkogt ret som ofte spises til kød- og grillmad.

Ingredienser

  • ½ dl olivenolie
  • 2 syltede røde pebre (fås i glas)
  • 1 stort løg
  • 3-4 store kartofler – gerne bagekartofler
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • ½ liter flåede tomater eller tomatpuré
  • løg og hvidløg til sovsen efter smag.
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Det hele skæres i skiver, ca. ½ cm tykke. Drysses med mel og hver del steges hver for sig.

Derefter lægges 1 lag kartofler, 1 lag squash, 1 lag aubergine, 1 lag rød peber, o.s.v.

 

Derefter laves tomatsaucen

Løg og hvidløg skæres i meget små stykker og svitses i lidt olie. Heri komme tomatpuréen, og det koges op.

Hældes over de skivede grøntsager og bages i ovnen ved 200 º i ca. ½ time.

Kan serveres til grillmad, lammekoteletter eller andet kød efter behag.

Rejseforberedelse

Rejseforberedelser inden ferien; fx billeje, pas, solcreme, valuta, tidszone og andre praktiske informationer.

Læs mere her

Menorca

Menorca med byerne Mahon og Ciutadella er Mallorcas nordlige nabo med dejlige strande, flot natur og god mad. Læs mere om Menorca

Ibiza

Ibiza er såvel navnet på byen Ibiza og den tredjestørste ø i Balearerne. Ibiza ligger sydøst for Mallorca halvvejs mod Den Iberiske Halvø. Læs mere om Ibiza