Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Mallorcas fauna / dyreliv

Faunaen / dyrelivet på Mallorca bærer dels præg af, at øen er “isoleret” fra fastlandet, dels af menneskets tilstedeværelse.

 

Fugleliv

Fuglelivet er rigt og varieret på Mallorca. I løbet af en sæson vil man kunne se mere end 300 forskellige fuglearter på øen. Her i blandt terner, ibisser, silkehejrer, stylteløbere, rørhøge og røde glenter.

Der er ikke mange vadefugle og andefugle på Mallorca, da ferskvandsområderne er få. Derimod er der mange små fugle og rovfugle.

Gribbe, ørne, falke, hejrer, flamingoer, agerhøns og snæpper hører til blandt de fastboende fulgle på Mallorca. De kan med varierende held observeres rundt om på Mallorca. Gåsegribben vil kunne opleves i bjergområderne ligeledes eleonorafalken.

Foruden de fastboende fugle, overvintrer der mange fugle fra nord.

 

Pattedyr og vilde dyr

Der findes ingen større vilde dyr på Mallorca. Udover bjerggeder er harer og kaniner de største pattedyr på Øen.

I de enkelte landbrug finder man i varierende grad de sædvanlige husdyr såsom kvæg, får, geder, æsler, mulæsler, svin og fjerkræ.

 

Fisk

Livet i havet til Mallorca genkendes mange andre steder i Middelhavet. Fiskerne hjembringer bl.a. rejer, tun, sværdfisk, blæksprutter, rødmuller, hummer, rokker, St. Peters-fisk og havkat.

 

Krybdyr

Blandt krybdyrene på Mallorca findes den europæiske sumpskildpadde, firben m.m.

Rejseforberedelse

Rejseforberedelser inden ferien; fx billeje, pas, solcreme, valuta, tidszone og andre praktiske informationer.

Læs mere her

Menorca

Menorca med byerne Mahon og Ciutadella er Mallorcas nordlige nabo med dejlige strande, flot natur og god mad. Læs mere om Menorca

Ibiza

Ibiza er såvel navnet på byen Ibiza og den tredjestørste ø i Balearerne. Ibiza ligger sydøst for Mallorca halvvejs mod Den Iberiske Halvø. Læs mere om Ibiza