Naturreservat, fredet 1985

Beliggenhed mellem Alcudia og Can Picafort på Mallorca ved Alcudia-bugten på Mallorcas nordlige side.

Adgang til naturparken

Der er adgang til naturparken året rundt. De daglige åbningstider:
1. april – 30. september kl. 9-18
1. oktober – 31. marts kl. 9-17

For at besøge området skal man have et gratis ”adgangskort”. Det fås ved informationscentret der er åbent dagligt kl. 9-16. Naturparken kan også besøges uden for åbningstiderne, men det kræver forudgående tilladelse.

Der er kun adgang til området til fods eller på cykel.

Naturparken er ca. 2580 hektar stor. Sumpområdet på ca. 800 ha udgør i dag ca. 1/3 del af det oprindelige areal. Siden 1600-tallet er store områder indvundet til agerland. I 1800-tallet var der store planer om, at afvande området for at skabe landbrugsland. Veje, kunstige søer og kanaler blev anlagt. I 1871 led landindvindingsprojektet skibbrud. Tekniske og økonomiske vanskeligheder umuliggjorde projektet og arbejdet ophørte. Projektet efterlod veje, metalbroer, kanaler og kunstige søer, som dyreliv og turister i dag kan nyde.

 

Sumpområdet udgør tre adskilte området

Flora

Floraen domineres af vækster som tagrør (Phragmites australis, spansk, Canyet), græsarten saccharum ravennae (Erianthus ravennae. (=Saccharum ravennae), spansk; cesquera), Elme-træer, tamarisk (Tamarix canariensis) m.fl. Der findes rundt regnet 350 forskellige arter i området.

 

Fauna

Fuglearter

Der lever ca. 250 fuglearter i naturparken Albufera, hvoraf nogle er sjældne og andre mere almindelige. Det er et Vigtigt område for trækfugle til og fra Europa.

Blandt de forskellige fuglearter findes f.eks.

Du kan se den fulde liste over observerede fugle i naturparken her: Fugleliste.

 

Adresse

Parc Natural de s’Albufera de Mallorca
Llista de Correus E-07458 Can Picafort – MALLORCA
Tel: (+34) 971 89 22 50 Fax: (+34) 971 89 21 58
E-Mail: salbufera@oninet.es

 

Kilder