Biludlejning – penge at spare ved at bestille inden man rejser!

Forbrugerrådet og det østrigske forbrugerorganisation VKI har sammenlignet priser på udlejningsbiler rundt om i Europa. Undersøgelsen viste entydigt, at der er mange penge at spare, hvis bilen bestilles inden man rejser på ferie.

Der er grund til at være opmærksom. Ikke så meget på priserne, de er helt i bund, men på forsikring, antal chauffører etc. Syv dages leje af en Ford Ka i uge 28 2010, koster kr. 1757,- inklusiv forsikring og fri kilometer.

Prissammenligningen viser, at de billigste og mindste biler kan lejes i uge 28 / 7 dage, for ca. 2000 kr. Sommerferien er højsæson med mange turister over hele Europa. Det afspejler sig også i priserne, som rundt regnet er 50 % højere end i efterårsferien 2009.

 

Forsikring og selvrisiko

Ud over selve lejen kan der også være andre udgifter til f.eks. forsikring, herunder afbestillingsforsikring. Der ud over skal man være opmærksom på selvrisikoen, hvor stor er den lige. Dækker den godt nok. Har du evt. en forsikring i forvejen som er dækkende?

Inden I kører nogle steder i en lejet bil, bør man også tjekke bilen for ridser, buler etc. Ligesom man ville gøre hvis man lejede bil i Danmark.
Kilometertælleren tjekkes. Noter kilometertallet ved start og aflevering af bilen.

I de fleste tilbud på nettet er forsikring inkluderet i prisen, og selvrisikoen er kun aktuel ved uheld og tyveri.

 

Prissammenligning

Priseksempler på billeje uge 8, 2012, Mallorca

Hertz Chevrolet Spark 557,-
——————————————————————————————
eBiludlejning Ford Ka 257,-
——————————————————————————————
Supersaver Ford Ka 222,-
——————————————————————————————
Travelstart Ford Ka 203,-

Alle priserne er indhentet via nettet den 29. januar 2012. De dækker alle 7 døgn med afhentning og aflevering kl. 10.00.