Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Forbrugerrådet: Flyselskaber må ikke slette returbilletten

Flyselskaber må ikke annullere returbilletten, selvom du ikke har benyttet udrejsen. Det fastslår forbrugerrådet.

Afgørelser i forbrugerklagenævnet understreger, at det er ulovligt, og at du kan klage, hvis flyselskabet alligevel sløjfer din returbillet.

Flyselskaberne har gennem mange år gennemført en praksis, der klart tilsidesætter forbrugernes interesser. Det er der med afgørelserne i forbrugerklagenævnet sat punktum for, siger Mads Mølgaard Braüner, jurist i Forbrugerrådet.

 

Klag hvis din billet er blevet annulleret

Forbrugerrådet opfordrer alle til at klage til Forbrugerklagenævnet, hvis de erfarer, at et flyselskab nægter dem hjemrejse for en købt returbillet.

”…hvis flyselskabet nægter forbrugerne retten til at benytte en købt returbillet med henvisning til, at de ikke har brugt den udgående del af billetten, bør forbrugerne klage og få deres ekstraudgifter til en ny flybillet godtgjort bagefter”.

 

Læs mere

Du kan læse mere på forbrugerrådets hjemmeside ved, at følge nedenstående links, hvor der også er eksempler hvor klageren har fået medhold over for Air France og over for Lufthansa og Travellink.

http://www.forbrugerraadet.dk/?cid=6003
http://www.forbrugerraadet.dk/?cid=5980&ref=2819

Rejseforberedelse

Rejseforberedelser inden ferien; fx billeje, pas, solcreme, valuta, tidszone og andre praktiske informationer.

Læs mere her

Menorca

Menorca med byerne Mahon og Ciutadella er Mallorcas nordlige nabo med dejlige strande, flot natur og god mad. Læs mere om Menorca

Ibiza

Ibiza er såvel navnet på byen Ibiza og den tredjestørste ø i Balearerne. Ibiza ligger sydøst for Mallorca halvvejs mod Den Iberiske Halvø. Læs mere om Ibiza