Ferie, sol og rejser til Mallorca, Ibiza og Menorca

Soltøj

Soltøj er tøj, der er produceret med henblik på, at beskytte børn mod solens skadelige stråler.

Soltøj virker nedsættende på de skadelige stråler. Men man kan ikke regne med, at den angivne faktor, ofte 50, holder. Det kan man ikke hvis:

  • tøjet er slidt.
  • tøjet sidder for stramt, så det strækkes ud, og den beskyttende faktor kan hurtigt falde til det halve.
  • dragtens ben og ærmer er for korte

Når man ser Testfaktas undersøgelse i Søndagsavisen den 19/6 2009, så understreger det, at soltøjet kan være en falsk tryghed. Konklusionen kan da være, at kombinere soltøjet med solcreme, som under alle omstændigheder bør benyttes, hvor barnet ikke er beskyttet af soltøjet.

“Soltøj beskytter ikke”

skriver Søndagsavisen den 19/6 2009.

Søndagsavisen har fået laboratioriet Testfakta til at teste såkaldt UV-tøj. Altså tøj der skal beskytte børn mod solens skadelige stråler.

De selskaber og mærker, der indgik i testen, angiver alle en beskyttelsesfaktor på over 50 før brug. Ved brug eller slidtage forringes evnen til at beskytte mod solens stråler.

Mærkernes reelle evne til at beskytte mod solens skadelige stråler, varierede voldsomt. Det ringeste soltøj beskytter ikke bedre end almindelige t-shirts. Kun 2 mærker bestod testen, hvilket vil sige at de to mærker beskyttede med en faktor 50 eller mere. De andre snød altå på vægten ifølge undersøgelsen.

Ifølge undersøgelsen bestod:

  • Sunblock til kr. 350,- (bedst)
  • Sunmate til kr. 295,-.

Resten klarede ikke den selv angivne faktor.

Rejseforberedelse

Rejseforberedelser inden ferien; fx billeje, pas, solcreme, valuta, tidszone og andre praktiske informationer.

Læs mere her

Menorca

Menorca med byerne Mahon og Ciutadella er Mallorcas nordlige nabo med dejlige strande, flot natur og god mad. Læs mere om Menorca

Ibiza

Ibiza er såvel navnet på byen Ibiza og den tredjestørste ø i Balearerne. Ibiza ligger sydøst for Mallorca halvvejs mod Den Iberiske Halvø. Læs mere om Ibiza